Hari ni terasa sangat awesome.
Setelah sekian lama cuti sekolah. Asyik duduk terperap je dalam rumah. Online je memanjang.
Finally dapat juga kite merajinkan diri untuk keluar rumah jalan-jalan.
Tapi yang tak awesome-nya, semalam. Khaisah tu. Haish.. Mulut dia.
Boleh dia kata kalau Amirul tak ikut pergi Tesco tu, Jhun dengan kite dah macam 'sweet couple pergi date'. Cerciter sikit. Ada ke patut?

Hari ni kite pergi jalan-jalan dekat Tesco dengan Amirul, Jhun, Azahani dengan 2 lagi kawan Azahani.
Tapi Azahani dengan kengkawan dia tak join kite pun.
Diorang melencong entah ke mana.

Mula², pagi-pagi pukul 10 kite pergi amik Jhun dengan Amirul dekat bus stop Sri Ilham.
Pergi Tesco tu ayah yang hantar. Bila dah sampai, taktau nak buat apa.
Habis satu Tesco tu kitorang tawaf. Taktaulah berapa kali tawaf.
Sambil pusing², macam-macam benda kitorang cerita. Tapi tak ingat cerita pasal apa.

Tujuan sebenar kitoang pergi Tesco tu sebenarnya untuk cari hadiah hari jadi Balqis dengan Jhun sebab hari ni birthday Balqis. Jhun pulak 11/6..
Macam² kedai kitotang masuk. Kelar masuk kedai je kerja kitorang.

Dah pukul 1. Hadiah pun dah siap beli. Amirul ajak kitorang pergi makan sebab dah lapar.
Sebelum makan, kitorang lepak² dulu dekat food court tu.
Hari ni jadi mangsa buli Amirul je. Kena paksa makan.
Dia kata kalau kite tak makan nanti dia nak rampas handphone.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Masa nak balik, ayah tak boleh amik jadi kitorang decide untuk jalan kaki je.
Lagipun, takdelah jauh sangat pun. Amirul yang lead the way sebab dia lebih berpengalaman.
Jalan dekat kawasan kedai-kedai. Lepas tu lalu dekat kawasan yang laluan dia memang kecik je.
Kiri kanan ada air. Kalau jatuh tu memang tak selamatlah jawabnya.
Sambil jalan sambil gelak.

The most worst part of the day is, bila kitorang jumpa anjing.
Punyalah besar anjing tu. Hitan pulak tu.
Kebetulan cikgu Evanna lalu, nasib baik dia nak tumpangkan then hantar balik rumah.
Fuhh.. Selamat...
 Nasib baik ada Cikgu Evanna. Kalau tak, taktaulah apa jadi sebab anjing tu asyik ikut kitorang je.