Tak tau lah kenape sejak akhir-akhir ni banyak bende yang asyik tak kene je.
Segale masalah datang. Sekaligus bertimbun. Haih~

Tak tau nak cerita kat siape sebab kalau cerita kat orang macam takde function je.
Bukan ade yang paham pown.
Asal cerita jek nanti yang disalahkan kte jugak sebab ape yang kte buat semuanya tak kene.

Daripada best friends teros jadi strangers..
acane boleh jadi macam tu? Taktau!

ape yang kte merepekkan nyh?!

Nak bagi korang paham cerita ni. kte letak nama lah ok.
Si A & Si B.

Si A, Si B and kte tu dulu best friend.
Tapi sekarang taktau lah macam mane.
Si A dengan Si B... Kte pulak solo.

Diorang cakap kte tak layan diorang tapi sape yang tak layan sape?
Kalau dulu lepak boleh bercerita bertiga.
Sekarang kalau lepak diorang bercerita berdua.
Kte bagaikan tunggul kat situ. Macam tak wujud jek.
Kalau bincang pasal kerja sekolah, diorang bincang berdua.

tau lah kte tak layak join sekali sebab kte tak sepandai diorang.

selalu kte buat kerja sorang-sorang, tak campur diorang, tak tegur diorang. sebab??
sebab kte pikir, diorang ni ikhlas ke kawan dengan kte?
kadang-kadang kte diam sebab kecik aty.
kecik aty pasal ape??
selalu lepak kat sekolah petang-petang, kte mintak tolong sikit. mintak tolong kat Si A.
mintak tolong teman pergi kantin. teman je, kte tak mintak banyak pown.
tapi macam alasan Si A ni bagi. PENAT . MALAS . ALAHH~
tapi bila Si B ni nak pergi mana-mana mintak Si A ni teman, boleh pulak dia teman.
takde pulak alasan dia bagi.
kadang-kadang Si B ni tak mintak teman pown, senang je dia ikot.

nak kata kte yang tak layan diorang? kte diam bila kte kecik aty, marah..
tapi diorang tu sikit-sikit nak naik angin. mengamuk tak tentu pasal.

kte tak paham ape sebenarnye yang diorang ni nak.
padahal kalau diorang mintak tolong kte, kte xde pown nk bantah.


waktu exam pertengahan tahun, ade orang cakap yang korang jeles kte boleh gelak-gelak happy-happy dengan budak laen, dengan korang tak pown.
macam mane kte nak happy-happy gelak-gelak dengan korang kalau kte lepak dengan korang pown macam tunggul jek sorang. korang bercerita berdua.
korang nak jeleskan ape?? salah kalau kte nak happy dengan budak laen.
korang tau jeles korang jek, jeles kte ade korang amek kesah?

kte xtaw nak kawan dengan sape dah. kat sekolah tu korang je yang paling rapat dengan kte dari dulu. tapi sekarang dah macam ni, xtaw la nak kate ape.
untunglah korang tetap bersame.
kte nak cari kawan baru, kat sekolah tu masing-masing dah ade geng sendiri.


Sorry ar kalau korang terbaca ni. kte cuma cerita ape yang kte pk je.
Kte taw korang mesti cakap kte macam2, cakap kte bwat cerita.
sebab pada korang, kte yang x layan korang kan? tapi kte pulak rase yang sebaliknya.